22/04/2012 - Michael Schenker - Live Thessaloniki 21.04.12Όταν ανακοινώθηκε το live του Michael Schenker πριν από λίγο καιρό έκατσα κι έκανα έναν απολογισμό της καριέρας του και συνειδητοποίησα ότι το βιογραφικό του δεν είναι απλά εντυπωσιακό, αλλά και ταυτόσημο με μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του hard rock των τελευταίων τριάντα πέντε ετών.

Έβαλα και ξανά άκουσα την εντυπωσιακή ομολογουμένως δισκογραφία του ξεκινώντας από τα θρυλικά άλμπουμς των UFO και συνεχίζοντας με την άκρως ενδιαφέρουσα παρουσία των τριών πρώτων δίσκων του MSG που κατά την άποψη μου (και όχι μόνο) είναι και η καλύτερη περίοδος στην πολυετή καριέρα του.

Ο απολογισμός είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Δε θα ήταν υπερβολή να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Michael Schenker δεν έχει βγάλει σε όλη αυτή την περίοδο ούτε έναν μέτριο δίσκο. Στην πραγματικότητα είναι όλοι τους διαμάντια της ροκ δισκογραφίας που δεν πρέπει να λείπουν από οποιαδήποτε δισκοθήκη που σέβεται τον εαυτό της.

Πιτσιρικάς όντας στα μέσα της δεκαετίας του 80 όταν και ξεκίνησα να ασχολούμαι σοβαρά με το άθλημα που λέγεται ροκ, οι UFO θεωρούνταν μπάντα ορόσημο για το σκληρό ήχο και ενώ ποτέ δεν έφτασαν σε αναγνωρισιμότητα την Αγία Τριάδα του ροκ ( Sabbath, Purple, Zeppelin), για μένα είχαν την ίδια βαρύτητα όσο αναφορά στην επίδραση της μπάντας στη διαμόρφωση του δεύτερου κύματος σκληρού ήχου που θα ακολουθούσε τις επόμενες δεκαετίες.

Έχοντας αυτά στο μυαλό μου, θεώρησα στοιχειώδη πράξη ροκ ευσυνειδησίας να παραβρεθώ στη live εμφάνιση του Michael Schenker και να αποτίσω φόρο τιμής σε αυτό το μεγάλο ταλέντο του ροκ πενταγράμμου. Οι παραμικρές αμφιβολίες που είχα για το vintage της όλης φάσης, αφού πάντα υπάρχει η πιθανότητα αυτές οι συναυλίες να είναι απλά και μόνο ρετροσπεκτίβες και τίποτα άλλο, εξανεμίσθηκαν από το πρώτο δευτερόλεπτο.

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα από τα καλύτερα juke box στην ιστορία του rock. Ένα σούπερ playlist με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του σε έναν ασταμάτητο καταιγισμό κιθαριστικού ροκ που για να είμαι ειλικρινής ξεπέρασε και τις καλύτερες προσδοκίες. Κομμάτια διαμάντια από όλη την καριέρα του με αφετηρία τους τρεις πρώτους δίσκους των MSG και στη συνέχεια το κλασικό Lovedrive album των Scorpions, και των γνωστότερων στιγμών των UFO, μας έδωσε μια ισχυρή δόση ροκ μεγαλείου και μας (ξανά θύμισε) την αυθεντική ευχαρίστηση που προσφέρει ένα rock'n roll party.

Μαζί του ο Francis Buchholz και ο Herman Rarebell ήρθαν να προσθέσουν μια πιο ολοκληρωμένη απεικόνιση της εποχής χωρίς, επαναλαμβάνω, σε κανένα σημείο να γίνεται το θέαμα γραφικό. Αντίθετα σπάνια βλέπεις μουσικούς αυτής της εποχής να σου προσφέρουν τόσο αυθεντικές στιγμές ροκ μεγαλείου και να σε κάνουν να αισθάνεσαι αυτή τη γλυκιά ευδαιμονία που έρχεται και παρέχεται, όπως η κίνηση του Michael Schenker με τη flying V του πάνω στη σκηνή.

Rock on!

Thomas
επιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3