27/06/2011 - ΜΕΤΑΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΠΟΧΗ
Τέλειωσαν τα όργανα και τώρα στον απόηχο του αγαπημένου μας φεστιβάλ που ένωσε για μια ακόμη χρονιά εκατομμύρια νέους ανά τον κόσμο. Sonar: Festival Internacional de Música Avanzada y Arte. Τουτέστιν, “Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής και Τέχνης.

Η πόλη τις ημέρες εκείνες βάζει τα καλά της και ακόμη και αν δεν ασχολείσαι με το ποιοί θα παίξουνε, τί είδη μουσικής θα ακούσεις, τι τελευταίο κυκλοφορεί, σίγουρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο λαμβάνεις την ένταση και το φεστιβαλικό κλίμα. Επηρεάζεσαι και τρέχεις τελευταία στιγμή να πάρεις το πολυπόθητο εισιτήριο, τουλάχιστον για ένα πρωινό Sonar.


H
φετινή διαφημιστική καμπάνια του φεστιβάλ με έντονα κριτικό πνεύμα
για την πολιτικοοικονομική κατάσταση στον κόσμο. Η φωτογραφία ενός πακέτου στο οποίο αναγράφεται το εξής:  Φεστιβάλ Sonar σε πώληση. Πωλείται ετήσιο φεστιβάλ με μεγάλη προβολή!


Νέοι, ξένοι και ντόπιοι, αεράτοι, στιλάτοι, απλοί, ορεξάτοι, γεμάτοι πάθος για τη μουσική και τον χορό, εκκεντρικοί, καλλιτέχνες, ευδιάθετοι και απαιτητικοί για καινούρια πράγματα καινούριες τάσεις στην μουσική και στην αισθητική. Εκεί που η techno συναντάει την two step, η experimental την nu disco και την dub. Γι’ αυτούς που λατρεύουνε τους διαχωρισμούς στη μουσική που τόσο αγαπάνε αλλά και για όσους δεν κολλάνε σε ταμπέλες και απλώς αναζητούνε τις έντονες στιγμές που θα τους χαρίσει η τριήμερη γιορτή. Για πολλούς, ένα ακόμη πάρτι. Με πολλές καταχρήσεις, ένταση και χορό.

Τρεις μέρες γιορτής λοιπόν, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το πρωινό Sonar είναι μια ξεχωριστή εμπειρία με έντονα χρώματα, εναλλακτικούς μοντέρνους ηλεκτρονικούς ήχους και πάντρεμα τέχνης και στυλ. Στην καρδιά της πόλης, στο μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ένα εξαιρετικό κατάλευκο σύγχρονο οικοδόμημα) και στον χώρο γύρω από αυτό.

Η χαρά του να ενημερώνεσαι για τις τελευταίες τάσεις στη σύγχρονη τέχνη και μουσική , παράλληλα με interactive workshops και performances. Αποσυνδέοντας την διασκέδαση από τις σκοτεινές ώρες τις μέρας, προσφέροντας μας μια γεύση μοναδική για το πώς θα μπορούσε να είναι η καθημερινότητά μας στα αστικά κέντρα. Γεμάτη μουσική, χορό και ανθρώπους που ενώνονται και βγάζουν συνεννόηση. Που χαμογελάνε αληθινά και συναντιούνται με φίλους από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Τα φεστιβάλ μας ενώνουν. Συχνά αποτελούν αφορμή για να ξαναβρεθούμε μετά από μήνες. Φίλοι των λίγων στιγμών, όμως τόσο αληθινοί.

‘Έπειτα μεταφερόμαστε λίγο έξω από την πόλη στις εγκαταστάσεις του βραδινού Sonar. Όλοι χαμένοι μέσα σε δυνατούς ήχους, μελωδίες και τα συναισθήματα που σου χαρίζουν, μοιρασμένα με αγαπημένους ανθρώπους. ‘Άλλοτε όλοι μαζί ,προσέχοντας μη χαθούμε και χάσουμε την χαρά του να μοιράζεσαι τις μουσικές στιγμές και άλλοτε κυριολεκτικά χαμένοι στον χώρο και στο χρόνο, περιφερόμενοι ανάμεσα στα τέσσερα τεράστια stages. Το καθένα από αυτά ένας μικρόκοσμος με την δική του ενέργεια, και το δικό του soundtrack σ’ ένα μοναδικό ταξίδι.

Μπορεί κάτι να μη σου αρέσει και να το απορρίπτεις κατευθείαν από τ α πρώτα ακούσματα. Έπειτα οι πιο απαιτητικοί της παρέας κουβαλάνε τους υπόλοιπους που δε τους ενδιαφέρει και πολύ να ακούσουν κάτι συγκεκριμένο. Φέτος, προσωπικά ήμουν λιγότερο ψυχαναγκαστική όσον αφόρα το θέμα. Αλλιώς χάνει και το νόημά του. Είναι λίγο όπως και η ίδια η ζωή, πολύ συχνά δεν την ψάχνουμε ούτε την ελέγχουμε εμείς. Αφηνόμαστε απλά να μας παρασύρει, και τότε οι εκπλήξεις μπορεί να είναι μοναδικές εμπειρίες .

Η ζωή είναι ένα φεστιβάλ με όλες τις αντιφάσεις . Διαφορετικά stages, διαφορετικές επιλογές. Στιγμές απόλυτης μοναξιάς και ατομισμού, όπως όταν ο καθένας χορεύει στον προσωπικό του ρυθμό αλλά και στιγμές απόλυτου μοιράσματος και συνάντησης. ‘Όλα μαζί, προδιαγράφοντας το τέλος, τον απόηχο, το hangover… πάντα δύσκολο, άλλα που πάντα σου θυμίζει μια στιγμή γεμάτη και μοναδική. Την ίδια την ζωή με τα πάνω της και τα κάτω της. Και του χρόνου!

Για το soft

Loica a.k.a Νατάσα.
επιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3