08/09/2013 - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ELECTRONICA -ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ1985, σε ένα στούντιο στην Αθήνα δημιουργούνται οι "Συνθετικοί" από τα αδέρφια Αποστόλη και Διονύση Αυγερινό. Η μουσική τους ηλεκτρονική και κάπως περίεργη για την εποχή, καθώς μεσουρανούσε το κιθαριστικό rock και στην Ελλάδα. Με ιδιαιτερότητες εμφανείς σε σχέση με άλλα συγκροτήματα. Μονότονα beats, ελληνικοί στίχοι, περίεργο τραγούδισμα με φωνητικά που ξεχωρίζουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Το cult status ήρθε αργότερα αφού πέρασαν από καταστάσεις περίεργες, όπως live με ελάχιστους θεατές, δύσκολες συνθήκες αποδοχής.

Η εποχή όμως τους συνάρπαζε και τους ενέπνεε. Εξάρχεια και γύρω περιοχή, γνωριμίες με Σιδηρόπουλο, Κατερίνα Γώγου. Παρούσα και η ποίηση ως έμπνευση και παρότρυνση. Πέρα από τις μελοποιήσεις γνωστών ποιητών και οι δικοί τους στίχοι είναι ποιήματα. Ο ποιητικός λόγος δίνει καλλιτεχνική υπόσταση στο όραμά τους το οποίο διακατέχεται από έντονο αίσθημα πόλης, από την Αθήνα του τότε! Δύο δίσκοι, "Συνθετικοί" και "Προσωπεία-Εφιάλτες".

Ο δεύτερος περιλαμβάνει "παγωμένο υλικό" που αποφάσισαν να βγάλουν μετά από την αναθέρμανση του κοινού γύρω στο 2010. Δύο CD, με τίτλο "Αποστόλης και Διονύσης Αυγερινός" και τα " Ήλεκτρον" και "Φώτα μου, Ήλιε μου" στο ενδιάμεσο. Ίσως τελικά δεν φτάνει να είναι κάποιος καλός σε αυτό που κάνει, πόσο μάλλον να είναι διαφορετικός. Χρειάζεται και το timing και λίγη τύχη. Τα είχαν όλα αυτά οι Συνθετικοί; Δεν νομίζω, γιατί δεν μπορεί ένα συγκρότημα που κάποτε είχε ένα και μοναδικό θεατή σε συναυλία, στη φάση επανασύνδεσης να έχει το κοινό από κάτω να τραγουδάει όλους τους στίχους των τραγουδιών! Δείτε στο YouTube το συγκεκριμένο στιγμιότυπο και θα καταλάβετε ότι δεν είχαν αρχικά την τύχη με το μέρος τους. Σήμερα τι κάνουν; Είναι ενεργοί και μάλιστα μας παραχώρησαν τη συνέντευξη που φιλοξενούμε εν μέσω πρόβας. Ανακαλύψτε τους -αν δεν τους ξέρετε- και θα βρείτε ένα παρεξηγημένο πραγματικά συγκρότημα.

U-Nickεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3