15/09/2013 - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ELECTRONICA -ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΤΑΤον Νοέμβριο ο Μιχάλης Δέλτα θα κυκλοφορήσει ένα EP με τίτλο "Save the blues". Αυτό κάνει σήμερα και παράλληλα διδάσκει, συνεργάζεται με άλλους, δημιουργεί. Όπως το βλέπω ποτέ δεν σταμάτησε να δημιουργεί καινούργια πράγματα από το 1992 όταν με τους Στέρεο Νόβα ξεκίνησαν ένα καινούργιο αστικό μουσικό πείραμα.

Τότε δεν τους κατάλαβα, ήμουν πολύ metal για να κατανοήσω το όραμα τους. Μετά ...ξύπνησα, όταν το rock κοιμήθηκε... Ο Μιχάλης στην πορεία συνεργάστηκε με πολλούς! Προσωπική μου επιλογή σε συνεργασίες του η Τάνια Τσανακλίδου με την οποία έκανε απίστευτη δουλειά. Πάντα μέσα από ηχοτοπία και αίσθημα προβληματισμού τόσο μέσα από τη μουσική όσο και από τους στίχους. Οι εταιρίες του εξωτερικού πάντα τον ήθελαν και μάλιστα σε εποχές που δεν ήξεραν πολλοί την Ελλάδα εκεί έξω. Το είχε καταλάβει ότι δεν είχε σημασία η καταγωγή, αλλά η δουλειά και τίποτα άλλο. Και φυσικά από δουλειά άλλο τίποτα!

Πάντα ήταν ρυθμικός και πάντα μέσα από -αν μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε- ξερά beats έβγαζε συναίσθημα και μελωδία. Η προσφορά του ήταν και είναι πολύ μεγάλη στην ελληνική σκηνή και μάλιστα αποτελεί βασική επιρροή για πολλούς μετέπειτα καλλιτέχνες. Πιστεύω ότι η σημερινή post rock ελληνική σκηνή του χρωστάει πολλά και λόγω Στέρεο Νόβα αλλά και λόγω προσωπικών δίσκων. Το στυλ του ήταν πάντα ατμοσφαιρικό αλλά όχι υποτονικό. Δεν θα ήθελα να αναλωθώ σε ανάλυση βιογραφικού γιατί στις μέρες μας μπορεί κανείς να τα βρει αυτά εύκολα στο Internet. Με ενδιαφέρει να πω πως βλέπω προσωπικά τον καλλιτέχνη και το έργο του. Εδώ έβλεπα και βλέπω έναν πρωτοπόρο....

U-Nick
επιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3