22/09/2013 - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ MECHANIMALS.o.ft: Πως θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας αν ήταν να την κατατάξετε κάπου;

ΓΠ: Punk με πολλά συνθεσάιζερ.

FF: Dark pop.

S.o.ft: Ποιες είναι οι επιρροές σας;

ΓΠ: Οι Sex Pistols και ο Brian Eno.

FF: Oι Rainer Maria Rilke, Arthur Rimbaud, Joseph Beuys, Michael Phelps, Buddy Holly, Charlie Brown, Laura Palmer και ο Sailor από το Wild At Heart.

S.o.ft: Οι στίχοι σας τι πραγματεύονται;

ΓΠ: Αυτά που γράφω είναι πράγματα που παρατηρώ να διαδραματίζονται γύρω μου, σαν να φωτογραφίζω εικόνες μέσα από ένα σπασμένο ή χαλασμένο φακό, από τη δική μου οπτική γωνία, συχνά με μια βέβηλη στάση απέναντι στη θεσμοθετημένη ελληνική κουλτούρα.

FF: Tην αγάπη, την ωμή πραγματικότητα, τις κατεστραμμένες σχέσεις, μια κρυφή αδελφότητα, τον έλεγχο και την σκουριά.

S.o.ft: Η μουσική σας έχει μια μινιμαλιστική άποψη αλλά παρόλα αυτά δεν είναι καθόλου απλοϊκή. Αποδίδετε και live τα κομμάτια σας με τον ίδιο τρόπο ή τα εμπλουτίζετε κατά κάποιον τρόπο;

ΓΠ: Οι ζωντανές εμφανίσεις μας είναι πιο ηχητικά ωμές, δεν έχουν καμία σχέση με την λουστραρισμένη παραγωγή του ηχογραφημένου υλικού μας. Αυτό ήταν από την αρχή μια αξία στο μανιφέστο των Mechanimal. Όπως και το γεγονός ότι κάθε λάιβ μας θέλουμε να είναι και να ακούγεται διαφορετικό.

FF: To άλμπουμ το ηχογραφήσαμε σε ένα σπίτι στο Παγκράτι και ήμασταν ήρεμοι και ψυχικά ήσυχοι όταν το γράφαμε. Ίσως γι’ αυτό ο δίσκος βγαίνει πιο ψιθυριστός και πιο μελετημένος. Τα λάιβ μας είναι γεμάτα ενέργεια και θυμίζουν κάτι μεταξύ Germs και Michael Jackson.

S.o.ft :Πιστεύετε ότι υπάρχει αρκετό κοινό για το είδος που παίζετε;

FF: To κοινό μας μεγαλώνει μέρα με την μέρα και αυτό είναι υπέροχο.

S.o.ft: Σήμερα που οι ταχύτητες είναι πολύ υψηλές λόγω Ιντερνέτ και διάδοσης νομίζετε ότι τα συγκροτήματα θα πρέπει να είναι πιο παραγωγικά για να αντεπεξέλθουν σε αυτό;

ΓΠ: Προσωπικά νοσταλγώ την εποχή που τα μόντεμ έβγαζαν τρελά drones όταν έκαναν σύνδεση με τον κυβερνοχώρο. Θυμάμαι, τότε, παρά τους μεγάλους καρχαρίες της δισκογραφίας, ήταν πιο αθώα τα πράγματα. Σήμερα, η μπίζνα έχει πάει από τα labels στο διαδίκτυο. Ακόμα και το πιο «αθώο» μουσικό μπλογκ ζητάει λεφτά για να γράψει κάτι ή να σε «σπρώξει» αφού και το ίδιο θέλει λεφτά για να διαφημιστεί και να μαζέψει περισσότερα «Likes» στο Facebook. Όλα συνεχίζουν να είναι ένα πάρε – δώσε, απλά όλα γίνονται με έναν άλλο τρόπο πια.

FF: Υπάρχουν πολλά συγκροτήματα τα οποία λόγω Internet φαίνεται να τα έχουν βάλει με το χρόνο και παράγουν συνεχώς. Δεν είναι πάντα ωραίο το αποτέλεσμα αλλά η διαδικασία και η αμεσότητα έχουν ένα ενδιαφέρον στην εξέλιξη τέτοιων μουσικών.

S.o.ft: Τι κάνετε αυτόν τον καιρό;

FF: Γράφουμε καινούργια κομμάτια, φωτογραφίζουμε, τσακωνόμαστε και μετά τα ξανά βρίσκουμε, κάνουμε πρόβες, περιμένουμε τον ήλιο.

S.o.ft: Ποιο είναι το επόμενο σας βήμα;

ΓΠ: Το επόμενο βήμα είναι να κυκλοφορήσει το άλμπουμ μας στην Ευρώπη και μετά στην Αμερική. Η αρχή θα γίνει τον Ιούνιο με την κυκλοφορία του άλμπουμ στη Γερμανία μέσω της Rough Trade Distribution για να ακολουθήσουν έπειτα και άλλες χώρες. Ταυτόχρονα, στις αρχές Ιουνίου θα γίνει και μια ευρωπαϊκή πρεμιέρα του νέου video-clip που ετοιμάζεται αυτό τον καιρό για το «Schnitt».

Tη συνέντευξη μας την παραχώρησαν οι Γιάννης Παπαϊωάννου και ο Freddie F.επιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3