22/09/2013 - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ELECTRONICA -MECHANIMALΑυτό που περιμέναμε, αυτό που έλλειπε...το επόμενο βήμα! Η ελληνική σκηνή δείχνει δόντια (κανονικά)! Όπως στο metal οι Rotting Christ έδειξαν με το ιδιαίτερο black metal τους -και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα- το πως γίνεται στους ξένους έτσι και οι Mechanimal σήμερα κάνουν το ίδιο στην ευρεία ηλεκτρονική σκηνή. Όλα έχουν παιχτεί, το post rock είναι μέσα στα πάντα και το "Ok,Computer" έπαψε απλά να επηρεάζει και άρχισε να στοιχειώνει!

Το κάτι διαφορετικό ήρθε με τον ομώνυμο δίσκο των Mechanimal όπου τα ηχοτοπία με minimal αισθητική κρύβουν μια ένταση από κρυφές κιθάρες και έξυπνα πλήκτρα. Από εδώ πολλές φορές επισημάναμε ότι απουσιάζει κάτι καινούργιο και αναρωτηθήκαμε για τα ενδεχόμενα χαρακτηριστικά του. Και να που εδώ κάτι ανακαλύψαμε: εμφανείς οι επιρροές, χωρίς όμως να σκεπάζουν το αποτέλεσμα. Κι αν σκεφτούμε πως το βαρετό δεν είναι δύσκολο να βγει στο αποτέλεσμα, ειδικά όταν πειραματίζεται κανείς με ήχους και πινελιές δημιουργώντας ένα περισσότερο εικαστικό αποτέλεσμα παρά μουσικό, τότε στην προκείμενη περίπτωση μιλάμε για αριστούργημα. Και το λέω με όση βαρύτητα έχουν τα λόγια μου μετά από χρόνια ενασχόληση με τη μουσική.

Και για όσους αναρωτηθούν γιατί αποκαλώ έτσι αυτό το πρώτο πόνημα των Mechanimal, ιδού η απάντηση. Όπως έχουμε πει η κατάσταση στη μουσική έχει αλλάξει πάρα πολύ, οι πρόβες γίνονται διαφορετικά, δεν μιλάμε πια για γκρουπάκια που τζαμάρουν σε ένα προβάδικο. Κάπως έτσι γίνεται και εξελίσσεται η Μουσική, και με τη βοήθεια και της τεχνολογίας. Κάτι που όσοι το κατάλαβαν πήγαν σε άλλο επίπεδο. Οι Mechanimal φέρουν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Video art απαραίτητα για τη μουσική, ατμόσφαιρα και αίσθημα. Η Αγγελική δημιουργεί απίθανα videos, που δεν έχουν σχέση με τα μέχρι σήμερα video clips, αλλά κοιτούν πραγματικά μπροστά. Ο Γερμανικός εξπρεσιονισμός βρίσκει τους TOOL. Μαζί συνηγορούν στο να φεύγει η όλη φάση από την απλή ακρόαση και να οδηγείται στο επόμενο βήμα, σε ένα ενιαίο εικαστικό σύνολο. Το σήμερα ευδιάκριτο, οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες διαχεόμενοι στους στίχους αλλά και στην ατμόσφαιρα. Να λοιπόν το επόμενο βήμα στην electronica που ξεκινάει από την Ελλάδα. Αν δεν τους έχετε ακούσει ακόμα κάντε το και δεν θα το μετανιώσετε ...

U-Nick

 επιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3