23/04/2014 - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-SPARKLIGHTS.o.ft: Αρχίζοντας θα θέλαμε να μας πείτε πως ξεκινήσατε;

Sparklight:Νομίζω όπως κάθε μπάντα.. Eίχαμε κόλλημα με τη συγκεκριμένη μουσική και εννοείται με κάποιες μπάντες.. Και έτσι θέλαμε να κάνουμε και εμείς κάτι δικό μας.

S.o.ft: Πως θα ορίζετε το είδος της μουσικής που παίζετε;

Sparklight: Με μια λέξη,Rock!

S.o.ft: Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Sparklight:Οι επιρροές πρέπει να πούμε πως είναι πολλές: Scorpions, Lenny Kravitz, Judas Priest,Three doors down,Jet,Chuck Berry, Led Zeppelin κτλ

S.o.ft: Έχετε κυκλοφορήσει δική σάς δουλειά;

Sparklight:Ναι και μάλιστα πρόσφατα. Είναι ένα EP/promo album εν ονόματι "Hard Road" το οποίο περιέχει δυο δικά μας τραγούδια, την power Ballad "What do you want" και το δυναμικό "The hunt". Μπορείτε μάλιστα να το κατεβάσετε δωρεάν από το www.sparklight.gr

Θα θελα να πω πως το εξώφυλλο του δίσκου σχετίζεται με την μεταφορική έννοια του The hunt το οποίο μας μιλάει για τα εμπόδια της ζωής και πως ποτέ δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω.

S.o.ft: Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική πραγματικότητα για συγκροτήματα σαν εσάς; Υπάρχει προοπτική για κάτι καλύτερο;

Sparklight:H Ελληνική πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη από κάθε πλευρά και όχι μόνο στην μουσική. Σίγουρα πλέον οι εταιρίες στην Ελλάδα αρέσκονται στην "Junk music" (Junk food) και προσανατολίζουν το ακροατήριο σε αναλώσιμους "ερμηνευτές" βάζοντας στο ράφι πολύ ταλαντούχες φωνές ή ακόμα και μπάντες. Σε αυτό να πούμε πως συμβάλουν και τα media.

S.o.ft:Πιστεύετε ότι το όλο θέμα των social media βοηθάει τους σημερινούς μουσικούς;

Sparklight:Και ναι και όχι. Ναι γιατί μπορεί να σε δει και να σε ακούσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα κάποιος από άλλη πλευρά του πλανήτη και όχι γιατί πρέπει καθημερινώς και αδιαλείπτως, να δίνεις κάτι στο "κοινό" άμεσα, πράγμα λίγο δύσκολο.

S.o.ft: Ποιο είναι το επόμενο σάς βήμα;

Sparklight:Σίγουρα να κάνουμε πολλά Lives γιατί ουσιαστικά είναι αυτό που ζούμε και μέσω αυτού δείχνουμε την δουλεία μας και αν αξίζουμε πραγματικά. Υπάρχει και η σκέψη στο μέλλον να κάνουμε ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ.

Ευχαριστούμε παρά πολύ για την ευκαιρία να παρουσιάσουμε την δουλεία μας

The hunt you know is never never ending!

Rock n Roll Forever

Sparklightεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3