23/04/2014 - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-THE UPDATESS.o.ft: Αρχίζοντας θα θέλαμε να μας πείτε πως ξεκινήσατε;

The Updates:Παλαιότερα ονομαζόμασταν Musickness, και είχαμε στο ενεργητικό μας αρκετές εμφανίσεις σε live stages τη πόλης και όχι μόνο, διασκευάζοντας κυρίως γνωστά κομμάτια από το ευρύ φάσμα της rock μουσικής. Το Σεπτέμβριο του 2013 αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα σε The Updates με σκοπό να ηχογραφήσουμε δικό μας υλικό. Από τότε παίζουμε σε γνωστά μαγαζιά της πόλης, κυρίως δικές μας συνθέσεις αλλά και κάποιες διασκευές.

S.o.ft: Πως θα ορίζετε το είδος της μουσικής που παίζετε;

The Updates:Σίγουρα ανήκει στο χώρο του rock. Εάν θα έπρεπε να βάλουμε κάποια ταμπέλα, θα ήταν ίσως το Alternative rock, καθώς μέσα στις συνθέσεις μας υπάρχουν πολλά στοιχεία διαφόρων ειδών μουσικής.

S.o.ft: Ποιές είναι οι επιρροές σας;

The Updates:Όπως είπα και πριν επηρεαζόμαστε από το ευρύ φάσμα της rock μουσικής και όχι μόνο. Όλα τα μέλη έχουν διαφορετικά ακούσματα, γεγονός που επιδρά πολύ θετικά στη σύνθεση της μουσικής.

S.o.ft: Έχετε κυκλοφορήσει δική σάς δουλειά;

The Updates:Μέχρι στιγμής υπάρχει ένα επίσημα ηχογραφημένο κομμάτι με τη ονομασία Our torment, το οποίο έχει ανέβει στο you tube στην εξής διεύθυνση: http://www.youtube.com/watch?v=WtFXTWBYrVM.Το συγκεκριμένο κομμάτι αποτελεί τον προπομπό της κυκλοφορίας του πρώτου μας E.P. που ευελπιστούμε να κυκλοφορήσει μέσα στο καλοκαίρι.

S.o.ft: Πως βλέπετε τα πράγματα στην ελληνική πραγματικότητα για συγκροτήματα σαν εσάς; Υπάρχει προοπτική για κάτι καλύτερο;

The Updates:Τα πράγματα δεν είναι και πολύ εύκολα, καθώς συγκροτήματα σαν εμάς με αγγλόφωνο στίχο και όχι τόσο εύπεπτη μουσική, είναι δύσκολο να βρουν το δρόμο τους στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς οι Έλληνες δεν φημίζονται για το "ανοιχτό τους μυαλό" όσον αφορά τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Παρόλα' αυτά, πάντα υπάρχει ένα κοινό που περιμένει να σε ανακαλύψει εκεί έξω, αρκεί να βρεις τα σωστά κανάλια επικοινωνίας. Απαιτείται συνεχής προσπάθεια!

S.o.ft: Πιστεύετε ότι το όλο θέμα των social media βοηθάει τους σημερινούς μουσικούς;

The Updates:Από τη μία τους βοηθάει, καθώς τους δίνει ένα δίαυλο επικοινωνίας χωρίς κάποιο ουσιαστικό κόστος. Από την άλλη όμως, αυτή η υπερπληθώρα πληροφοριών, θολώνει το μυαλό του ακροατή και πολλές φορές τον αποπροσανατολίζει. Π.χ. ένας μέσος ακροατής θεωρεί καλό ένα κομμάτι το οποίο έχει πολλά views στο youtube, χωρίς να αναλογιστεί αν πραγματικά του αρέσει αυτό που ακούει. Απλά το θεωρεί καλό γιατί είναι μόδα.

S.o.ft: Ποιό είναι το επόμενο σάς βήμα;

The Updates:Στο άμεσο μέλλον θα έχουμε τη χαρά να εμφανιστούμε ως guest band στο live του Anastasio Farini στις 27/4/2014 στο Eightball. Επίσης σίγουρα θα έχουμε κάποιες εμφανίσεις σε μαγαζιά της πόλης. Επιπλέον θα προσπαθήσουμε να ηχογραφήσουμε ένα full length album. Ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξηεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3