06/09/2015 - Εγκλήματα δημοσιονομικής προσαρμογής-Τεύκρος ΜιχαηλίδηςΕγκλήματα δημοσιονομικής προσαρμογής" με την οπτική του Τεύκρου Μιχαηλίδη. Επτά διηγήματα, σκηνές της κρίσης, κείμενα με σασπένς, με κοινωνική κριτική. Κοινό τους στοιχείο η κεντρική ηρωίδα, η υπαστυνόμος Όλγα Πετροπούλου. Φτιαγμένη με όλα τα υλικά που την καθιστούν "ιδανική" αστυνομικό, από εκείνες που θα θέλαμε να υπηρετούνε τον πολίτη.

Στις ιστορίες/αστυνομικές υποθέσεις ερχόμαστε αντιμέτωποι με, λίγο έως πολύ, οικείες πτυχές της ελληνικής κοινωνίας: δολοφονημένοι μετανάστες, θύματα οικονομικών εκμεταλλευτών, ακροδεξιές οργανώσεις, διεφθαρμένοι δημόσιοι λειτουργοί, απατεώνες κτηματομεσίτες, γιατροί με φακελάκια, πανεπιστημιακές ίντριγκες...

Όλος ο σύγχρονος κοινωνικός και πολιτικός βίος μας περνά ως εικόνα και λόγος μπροστά από τα μάτια μας. Εξισορροπητικά λειτουργεί το φυσικό περιβάλλον. Πέρα από το αστικό της Αθήνας, ταξιδεύουμε στους πρόποδες του Ολύμπου, στη Χίο, στη βόρειο Εύβοια, στην Τήνο. Βιβλίο ενδιαφέρον, "γοργοροδιάβαστο". Μπορεί να ειδωθεί και ως βοήθεια για τους αναποφάσιστους εκλογείς.

BAΣΩεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3