10/01/2016 - ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ-2016Κάθε χρόνο, από τότε που ήμουν παιδί, κάτι φοβόμουν την Πρωτοχρονιά. Διάφορα πράγματα, για μένα, για τους γονείς μου, για τους φίλους μου. Πολλά από αυτά βγήκαν αληθινά, άλλα ούτε κατά διάνοια. Κάθε χρονιά επιφυλάσσει για τον καθένα μας καινούργια πράγματα ή ίσως να είναι η συνέχεια άλλων. Ο χρόνος όμως είναι κάτι το πολύ σχετικό και απλά υπάρχει για να μετράμε, είναι μια σταθερά δηλαδή. Η Φυσική πολλές φορές είναι τόσο πολύ μέσα μας που γίνεται εμμονή. Το λέω αυτό γιατί δεν πιστεύω πια σε χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουν να κάνουν με μονάδες μέτρησης χρόνου αλλά με μονάδες μέτρησης πράξεων. Τι εννοώ;

Ότι δεν πιστεύω πια το «θέλω αυτό μέσα σε μια εβδομάδα» αλλά στο ότι «θέλω αυτό, το χρειάζομαι γρήγορα, αναλόγως της δυσκολίας το περιμένω όσο πιο γρήγορα γίνεται». Αυτό το λέω γιατί τόσα χρόνια που δούλευα σε πολυεθνικές εταιρείες τα χρονοδιαγράμματα ήταν κάπως έτσι αλλά με μονάδες μέτρησης χρόνου εντελώς από…άλλο πλανήτη!

Τέλος πάντων, δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ, αλλά το ότι η νέα χρονιά δεν μου λέει τίποτα ως αφετηρία νέων πραγμάτων αλλά μόνο ως συνέχεια και εξέλιξη της προηγούμενης χρονικής περιόδου που λεγόταν 2015. Αν φοβάμαι ακόμα; Για πολλά και διάφορα!

Πρώτα για την υγεία των δικών μου και την δική μου, για την Παγκόσμια κατάσταση, για την κατάσταση στη χώρα μας, για την ανωριμότητα του λαού και πολλά άλλα. Από την άλλη πλευρά χαίρομαι και για πολλά αλλά αυτά δεν μας νοιάζουν εδώ. Τώρα θα μου πείτε γιατί να μην πω και τίποτα ευχάριστο; Γιατί δεν νομίζω να αφορά κανέναν τι με κάνει να χαίρομαι στην προσωπική και επαγγελματική μου ζωή. Εδώ μιλάμε και προβληματιζόμαστε για το Αύριο και το Χθες.

Η νέα χρονιά λοιπόν ξεκινάει με οιωνούς καλούς από όσα λένε γιατί τελικά παρουσιάσαμε μηδενική ύφεση οπότε είναι καλύτερο το σενάριο από αυτό που περιμέναμε γιατί αυτό σημαίνει ανάπτυξη από το 2016. Αυτό βέβαια είναι λίγο περίεργο διότι όπως έχουμε πει τα νούμερα τα διαβάζει ο καθένας όπως θέλει και αυτό πιστέψτε με το ξέρω πολύ καλά! Οπότε με τον ίδιο τρόπο που βλέπω εγώ ύφεση ο άλλος μπορεί να δει σε άλλο νούμερο ανάπτυξη. Η στατιστική είναι μια μεγάλη επιστήμη η οποία κινεί τον κόσμο.

Οι αθεράπευτα ρομαντικοί πιστεύουν ακόμα ότι μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξει όλο το σκηνικό στην Ευρώπη με τη νέα χρονιά -όπως περίμεναν να αλλάξει το σκηνικό με την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Το κακό, και ένα από αυτά που φοβάμαι όπως είπα, είναι ότι ο κόσμος είναι πολύ ανώριμος. Αλλά με αυτό που το λέω και το ξαναλέω τι εννοώ; Δηλαδή όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ είναι χαζοί; Δεν εννοώ καθόλου αυτό, διότι ο καθένας πιστεύει στην δική του άποψη και καλά κάνει, αλλά τελικά είναι έτσι;

Γιατί η Αριστερή άποψη είναι έξω από την Ευρωπαϊκή ένωση και έξω από όλα κατά των κακών ιμπεριαλιστών που βρίσκονται παντού. Που είναι ο Σοσιαλισμός σε αυτό; Που είναι η κοινωνική συνείδηση; Η άποψη λοιπόν της Αριστεράς είναι όλοι φτωχοί με τα απαραίτητα αλλά ευτυχισμένοι. Οκ, ελεύθεροι να το πιστεύουν αλλά κατάλαβαν ότι δεν γίνεται και να το επιβάλλουν.

Εδώ κάπου έρχεται η φάση της ωριμότητας του κόσμου. Τι περιμένεις από τη νέα χρονιά; Κίνητρα; Μείωση ανεργίας; Ή μήπως περιμένεις απλά τις αυξήσεις του Δημοσίου οι οποίες είναι αδικαιολόγητες; Και το λέω γιατί με αυξήσεις σε ένα κομμάτι του πληθυσμού σίγουρα δεν λύνεται το πρόβλημα μιας ολόκληρης χώρας. Μήπως ήρθε ο καιρός με την καινούργια χρονιά να καταλάβουμε που ζούμε, ποιοι θέλουμε να γίνουμε αλλά προπάντων ποιοι είμαστε; Μήπως ζητάμε πολλά χωρίς να δίνουμε τίποτα και από την άλλη δεν ζητούμε καν αυτά που δικαιούμαστε;

Το προσφυγικό είναι ένα θέμα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά δεν είδα την Ελληνική Κυβέρνηση να το εκμεταλλεύεται δεόντως πουθενά! Από την άλλη η Τουρκία που είναι καθαρά η υπαίτιος χώρα αυτής της κατάστασης τσέπωσε ολόκληρο τρισεκατομμύριο για να λύσει το πρόβλημα. Μήπως τελικά η Ελλάδα καταστρέφεται τώρα και όχι επί Παπανδρέου όπως λένε όλοι οι απλοϊκοί; Μήπως οι δουλειές γίνονται έτσι και όχι…γιουβέτσι; Και δεν θέλω να ακούσω κανένα ρομαντικό να μιλάει περί αθωότητας και ουτοπιστικών καταστάσεων για το πώς γίνονται οι δουλειές. Απλά αυτή τη στιγμή δεν παίζει κάτι τέτοιο! Τώρα θα μου πείτε πως θα το αλλάξουμε όλο αυτό;

Για να πάμε σε άλλο επίπεδο, πιο ουτοπιστικό και αθώο; Απλά με το να γίνουμε εμείς καλύτεροι, με το να διεκδικούμε με σωστό τρόπο, με το να ανεβάζουμε μόνοι μας την αξία μας. Την νέα χρονιά λοιπόν καλό θα είναι να αφήσουμε τις ιδεολογίες μας στο σπίτι και να δούμε τι θέλουμε πρώτα από όλα από τον εαυτό μας, τι θέλουμε για εμάς και για τις οικογένειες μας, τι θέλουμε για τον τόπο που ζούμε και μόλις το καταλάβουμε θα πάμε στο πως θα το καταφέρουμε. Έχουμε ακόμα πολλά ψωμιά να φάμε…Καλή χρονιά λοιπόν με υγεία πάνω από όλα!!!!!

U-Nickεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3