24/01/2016 - Απολογισμός και ΒαρουφάκηςΔεν θα πω ότι τα λέγαμε αλλά ποιος μας άκουγε... Ο Βαρουφάκης κάνει πολύ καλά τη δουλειά του. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Πριν τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου ο Βαρουφάκης ήταν ο γκουρού των Οικονομικών. Σε συζητήσεις άκουγα ανθρώπους να λένε ότι περιμένουν να σώσει τη χώρα με τις μοντέρνες του μεθόδους.

Οκ, δεν θα ξαναγράψω όλα όσα γράφαμε τόσο καιρό και κατά τη διάρκεια της δήθεν διαπραγμάτευσης. Αυτό το κάναμε. Το θέμα είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά. Για να πας στο στόμα του λύκου, ειδικά όταν είσαι στο μάτι του κυκλώνα με αρνητικό τρόπο τον οποίο εσύ διάλεξες, καλό είναι να έχεις πλάνο. Πλάνο από ότι είπε και ο Γιάνης δεν είχαμε, γιατί το είπε και όποιος κατάλαβε…κατάλαβε. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να νουθετήσουμε. Δεν ευσταθεί πια το επιχείρημα ότι οι προηγούμενοι έκαναν χειρότερα γιατί κανείς από τους προηγούμενους δεν έκανε κάτι τέτοιο.

Το λέγαμε από εδώ ότι τις τράπεζες δεν τις έκλεισε η κακιά Ευρώπη αλλά η κυβέρνηση με την απόφαση για δημοψήφισμα. Γιατί το έκανε; Γιατί δεν είχαμε λεφτά, αρνηθήκαμε τα πάντα, μείναμε μόνοι μας και περιμέναμε το ηλεκτρονικό παράλληλο νόμισμα σαν κάθε τριτοκοσμική χώρα στην οποία η άρχουσα πολιτική τάξη ευημερεί και ο λαός απλά υπομένει. Και δεν έφταναν όλα αυτά. Είχαμε και κάποιους να μιλούν περί ανασύστασης της Ελλάδας με ένα κλαδί ελιάς και τη θάλασσα. Να τους δω αυτούς να δουλεύουν στις ελιές και τι άλλο!

Για να σοβαρευτούμε, η κατάσταση στη χώρα είναι τραγική γιατί όλοι εδώ και 50 χρόνια δεν κατάλαβαν ή δεν έμαθαν τον τρόπο που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τις παγκόσμιες εξελίξεις. Κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και επιδοτήσεις και καθένας με τη δική του ανάγνωση στους αριθμούς, που είναι και η ομορφιά της στατιστικής. Θα προκαλέσω τον καθένα από εμάς να σκεφτεί αν τελικά υπάρχει ακόμα η άποψη του κακού επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τους εργαζομένους του ως κανόνας λειτουργίας.

Η Αριστερή Κυβέρνηση το πιστεύει κανονικότατα! Δηλαδή ένας επιχειρηματίας είναι εκ των ων ουκ άνευ εν δυνάμει εκμεταλλευτής και απατεώνας. Άρα όλα να περάσουν σε ένα γιγαντωμένο δημόσιο και θα είναι καλά! Θα τρώμε με δελτίο, θα έχουμε τα απαραίτητα και τέλος. Αυτό θέλουμε; Δηλαδή θα είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό; Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα τέτοιο κόσμο ο οποίος θα έχει τα απολύτως απαραίτητα;

Αν πάτε καμιά φορά στη γειτονική Αλβανία να επισκεφτείτε οπωσδήποτε την λίμνη Οχρίδα. Εκεί θα δείτε ένα απίθανο πάρκο που εκτείνεται σε μια τεράστια και πολύ όμορφη περιοχή. Εκεί λοιπόν ήταν οι θερινές κατοικίες του Χότζα στις οποίες δεν υπήρχε περίπτωση να πλησιάσει κανείς! Απλά πράγματα σε μια χώρα που ζούσαν με τα απαραίτητα για το καλό τους. Αυτά θέλουμε; Και ειδικά εν έτει 2016;

Ο Βαρουφάκης καλά μας τα είπε λοιπόν, αλλά πάλι ποιος κατάλαβε; Πάμε πάλι. Η οικονομία θέλει τόνωση και δυστυχώς χωρίς επενδύσεις δεν γίνεται. Το κακό είναι ότι είμαστε ακόμα εγκλωβισμένοι σε θεωρίες του παρελθόντος από τις οποίες δύσκολα ξεκολλάμε. Τόσα χρόνια ξέραμε την Αριστερά ως αντιπολίτευση και μέχρι εκεί. Τώρα που την είδαμε ως Κυβέρνηση μήπως θα πρέπει να δούμε και την αλήθεια της;

Αν υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσει αυτό που βλέπουν οκ, καλά κάνουν. Εγώ πλέον δεν τους δίνω καμία σημασία. Μήπως θα πρέπει να βγούμε από τα στεγανά της ιδεολογίας και ειδικά μιας άλλης εποχής; Για να γίνει αυτό, όπως έχουμε ξαναπεί, χρειάζεται να αναλογιστούμε πρώτα τι θέλουμε εμείς από τον εαυτό μας, για τα παιδιά μας και για τη ζωή μας γενικά. Τελικά πολλές φορές οι κουβέντες καφενείου δεν αποδίδουν παρά μόνο στην καφρίλα που λέγαμε, η οποία είναι καλή για πλάκα. Όταν σοβαρεύει η κατάσταση πάντως καλό είναι να βλέπουμε αλλιώς τα πράγματα.

Ο κόσμος πεινάει, το φορολογικό σύστημα είναι ένας αλγόριθμος επί αλγορίθμου, ένα πολύπλοκο τέρας που αντί να ξεμπλεχτεί γίνεται χειρότερο. Μήπως να τελειώνει η πλάκα; Μήπως να μην αφήνουμε πια να μας επηρεάζουν οι μέτριοι οι οποίοι βγήκαν από το καβούκι τους λόγω Αριστεράς; Γιατί καλά τα λόγια, αλλά οι πράξεις μετρούν πάντα.

U-Nickεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3