07/02/2016 - Διαπραγμάτευση ξανά. Τι σημαίνει;Αυτόν τον καιρό η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ξανά με όλους. Με τους πολίτες για το ασφαλιστικό, με το κουαρτέτο για την αξιολόγηση, με την κομισιόν για την παραμονή μας στη Σέγκεν και το προσφυγικό. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην ξεχνάμε τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις… Καμιά φορά μιλώντας με φίλους και γνωστούς που ψήφισαν το κυβερνόν κόμμα ακούω αυτό το πολύ ωραίο: "τουλάχιστον αυτοί διαπραγματεύτηκαν". Εδώ είναι που πρέπει να κάνουμε μια στάση.

Αυτό μου θυμίζει το "ο Παπαδόπουλος έβαλε ρεύμα στα χωριά!" Θέλω να πω ότι η διαπραγμάτευση για την διαπραγμάτευση δεν έχει κανένα νόημα όπως επίσης το να μην ξέρεις τι ζητάς και απλά να ζητάς διάφορα. Και τι διαπραγματευτήκαμε δηλαδή; Η Κύπρος βγαίνει από το μνημόνιο με το κεφάλι ψηλά και αλώβητη. Το κούρεμα των καταθέσεων αφορούσε μόνο τα υπέρογκα ποσά των Ρώσων καταθετών και οι ντόπιοι απλά υπέστησαν μια μείωση μισθών. Που τα ξέρω αυτά; Έχω κάποιες επαφές για επαγγελματικούς λόγους τελευταία με την Κύπρο και όσο να’ναι κάτι έμαθα! Εμείς εδώ κάναμε το θεϊκό!

Ενώ ήμασταν σε μια φάση που κάτι πήγαινε να γίνει, φάγαμε το παραμύθι του σκισίματος των μνημονίων. Ο λαός είναι τόσο αφελής που πίστεψε ότι με το να μην πληρώνει αντιδρά στους κακούς Ευρωπαίους που θέλουν πάντα το κακό μας. Δημιουργήθηκε με την αλλαγή κυβέρνησης μια κατάσταση αντίδρασης σε αυτούς από τους οποίους εξαρτώμαστε οικονομικά χωρίς κανένα λόγο και αιτία με το να αρνούμαστε τα λεφτά που μας δίνουν και φυσικά περιμένοντας το άρμα της Ρωσίας να μας σώσει. Ξέρει κανείς τι προβλήματα αντιμετωπίζει η Ρωσία;

Πολλά, πιστέψτε με, γιατί προσπαθώ να εισέλθω στην αγορά τους και ξέρω. Οπότε δημιουργήθηκε μια τεχνητή αντιδραστική κατάσταση μέσα στην οποία η κυβέρνηση το έπαιζε επανάσταση. Δηλαδή διαπραγματεύεσαι, δεν ξέρεις τι ζητάς, σε παίρνουν χαμπάρι, το τραβάς στα άκρα και μετά τα δίνεις όλα απλά για να λες ότι οι κακοί σε αναγκάζουν να κάνεις αυτά που δεν θέλεις; Δεν πιστεύω ότι αυτό είναι το πρέπον… Άρα για ποια διαπραγμάτευση μιλάμε και τι ακριβώς διαπραγματεύτηκαν εκεί; Και βασικά τι διαπραγματεύονται και τώρα; Τίποτα πιστεύω.

Τις προάλλες ήμουν σε μια εκδήλωση Ελληνικής Πρεσβείας γειτονικής χώρας και ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος είπε μπροστά σε ακροατήριο ότι η κρίση έχει τελειώσει, ότι το 2015 ήταν η καλύτερη χρονιά σε δείκτη ανάπτυξης από το 2008 και μετά και πως η πολιτική σταθερότητα που η κυβέρνηση έχει εξασφαλίσει είναι η εγγύηση για τις επενδύσεις και τη μείωση της ανεργίας. Φυσικά όλοι από κάτω γελούσαμε αλλά αυτός πέρα βρέχει…

Οπότε καλύτερα όταν μου λένε ότι αυτοί διαπραγματεύτηκαν να σκέφτονται (αυτοί που το λένε) τι ακριβώς εννοούν. Καλώς ή κακώς η ρήξη βρίσκεται ακόμα στο τραπέζι και κάποιοι τη θέλουν. Την Πέμπτη ήταν η απεργία και η κυβέρνηση την εξέλαβε ως μοχλό πίεσης στους δανειστές αντί να καταλάβουν ότι αυτοί είναι ο στόχος και όχι κάποιος άλλος κακός, η αόρατος αρχή όπως έλεγε και ο Παπαφλέσσας στην ελληνική ταινία με τον Παπαμιχαήλ.

Και σήμερα το πρωί άκουσα πάλι δημοσιογράφο προσκείμενο στην κυβέρνηση να λέει ότι πρέπει να βάλουμε κόκκινες γραμμές και αν χρειαστεί να έρθουμε σε ρήξη και να εφαρμόσουμε plan B. Οκ, καλύτερα να αναλογιστούμε τι σημαίνει αυτό πρώτα!

Βίζα για παντού, υποτίμηση νομίσματος, ανθρωπιστική βοήθεια και έκθεση σε μύριους κινδύνους λόγω απομόνωσης. Απλό είναι παιδιά, μην το κουράζουμε. Δεν είμαστε όλοι του…καναπέ! Αν πάει κανείς λίγο παραέξω για επαγγελματικούς λόγους θα καταλάβει πολλά! Το θέμα είναι ότι η πλάκα έχει τελειώσει και καλό είναι να ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμα του Γ.Παπανδρέου…

U-Nickεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3