06/11/2016 - Ξα μου- Κλειώ ΦανουράκηΑς μας επιτραπεί μια πρόσκαιρη στροφή στο ραντεβού της Παρασκευής. Αυτή την φορά πηγή έμπνευσης & πρότασης το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, διοργάνωση που όσο διαρκεί δημιουργεί μια πόλη διαφορετική και -κατά τη γνώμη μας- καλύτερη. Επιλογή μας μια ταινία από τον ελληνικό τομέα του Φεστιβάλ. Την είδαμε, μας άρεσε και θεωρούμε πως αξίζει.

Η σκηνοθέτης Κλειώ Φανουράκη καταφέρνει μέσα σε μόλις 87 λεπτά να παρουσιάσει την Κρήτη, να γνωρίσει στο κοινό τους ανθρώπους, τους τόπους, τους μύθους και τις ιστορίες, τα προϊόντα, τη γη, τη φιλοξενία... Όλα εκείνα που είναι συνυφασμένα με το νησί για όποιον έζησε ως επισκέπτης, εργαζόμενος, περιηγητής στον τόπο αυτό. Οι τόποι, οι άνθρωποι, οι γεύσεις, τα ακούσματα είναι σίγουρο πως θα συγκινήσουν γνώστες και λάτρεις αυτού του τόπου αλλά και εκείνους που ως τώρα δεν έχουν επαφή με το νησί.

Εξάλλου αυτή η αισιοδοξία της Κρήτης -του τόπου και των ανθρώπων ως σύνολο ενιαίο- προσφέρει διέξοδο στα προβλήματα του Τζώνη, που λίγο ως πολύ είναι οι δυσχέρειες όλων μας τα τελευταία χρόνια. Πέρα από την υπόθεση στα συν της ταινίας ο Γιώργος Χωραφάς στο ρόλο του Τζώνη και ο καθηλωτικός Γιώργης. Όχι ότι οι υπόλοιποι συντελεστές υστερούν.

Κλείνουμε με μια ευχή: "καλοτάξιδη" και συγκρατούμε το όνομα της σκηνοθέτη για όσα ακολουθήσουν.

BAΣΩεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3