27/02/2017 - Κάποτε στη Σαλονίκη- Μ.ΚράλληΛίγο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Χριστίνα Παπάζογλου καταφθάνει στη Θεσσαλονίκη με τη μητέρα της για να ζήσουν μαζί με τον Μητροπολίτη θείο της Άνθιμο. Εκεί συναντά τον Αλμπέρτο Ματαλών, που είναι γείτονες και πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Ένα βαθύ αίσθημα ενώνει τους δυο νέους και τους φέρνει αντιμέτωπους με το θρησκευτικό χάσμα και τις προκαταλήψεις του Μεσοπολέμου.

Εκείνη είναι ανιψιά του Μητροπολίτη κι εκείνος γιος μιας εύπορης εβραϊκής οικογένειας. Ο έρωτας τους μοιάζει καταδικασμένος στη Θεσσαλονίκη του μεσοπολέμου όπου οι κοινωνικοί και θρησκευτικοί κανόνες επιβάλλουν στο ζευγάρι χωριστούς δρόμους.

Παράλληλα η Ευρώπη βυθίζεται στο φασιστικό σκοτάδι και όλοι γίνονται μάρτυρες ταραγμένων στιγμών που μεταβάλλουν άρδην την καθημερινότητα όλων. Πλήθος προσώπων, ο Μίκης, η Ρούλα, η Νινόν, η Αλλέγκρα , ο Προκόπης, ο Μπενίκο, ο Αντώνης γεμίζουν με τις προσωπικές τους ιστορίες το πολυσέλιδο βιβλίο... Μια πόλη με ετερόκλητο ανθρώπινο πλήθος σε εποχές ταραγμένες μέσα στις οποίες ο καθένας αφήνει το στίγμα του στην Ιστορία.

ΒΑΣΩεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3