01/05/2017 - Λίγες και μία νύχτες- Ι.ΖουργόςΈνας άνθρωπος με δύο ταυτότητες αποτελεί το πρόσωπο γύρω από το οποίο διαδραματίζονται γεγονότα που μεταβάλλουν την ατομική του ύπαρξη και συνάμα την ύπαρξη της πόλης μας. Αρχικά θα γνωρίσουμε το μικρό Λευτέρη που ανάμεσα στις άλλες δουλειές προσφέρει βοήθεια στον κηπουρό πατέρα του στον κήπο της βίλας που φιλοξενεί τον σουλτάνο Αβδούλ Χαμίτ. Στη βίλα αυτή, ζώντας ως σκιά, ο Λευτέρης παρακολουθεί το σουλτάνο να αφηγείται τη ζωή του σε ένα κοριτσάκι.

Ο έρωτας για το κοριτσάκι αυτό θα αποτελέσει το έναυσμα για όσα ακολουθούν. Θα οπλίσει το Λεύτερη με υπομονή και εργατικότητα προκειμένου να υλοποιήσει το όνειρό του και να ζήσει μαζί της. Η επιθυμία του όμως, όταν γίνει γνωστή στον πατέρα της αγαπημένης του, θα τον στείλει στο ουκρανικό μέτωπο. Εκεί οι δυσχέρειες και οι συγκυρίες θα προσδώσουν στο Λευτέρη νέα ταυτότητα. Ο Ευγένιος Ζιρντό θα ζήσει στην Ευρώπη μια ζωή γεμάτη επιτυχίες, ανατροπές και γυναικείες υπάρξεις. Κάποτε θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Σε μια πόλη που όμως δεν είναι ίδια.

Έχει από καιρό ενσωματωθεί στο ελληνικό κράτος, έχει υποδεχθεί τους πρόσφυγες, γνωρίζει και τη γερμανική κατοχή. Και κάθε περίοδος φέρνει και μια αλλαγή στη ζωή του Λευτέρη-Ευγένιου... παρέα με τον οποίο εμείς ως αναγνώστες διαβάζουμε το βιβλίο της ζωής του.

ΒΑΣΩεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3