29/10/2017 - Χρηστίδη Λένα- Η λευκή και η μαύρη σοκολάταΤο τελευταίο διάστημα πρόσφερε πληθώρα ευκαιριών για διαπιστώσεις σχετικές με την έλλειψη και σε κάποιες περιπτώσεις την απουσία ανεκτικότητας πόσο μάλλον αποδοχής και έκφρασης του διαφορετικού στη χώρα μας. Αν πιστεύετε ότι μπορούμε να ελπίζουμε σε μια άλλη κοινωνία και καθημερινότητα για όλους, ας το προσπαθήσουμε... με ένα παραμύθι αυτή τη φορά για τη συγνώμη, τη διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα.

Οι σοκολάτες της γειτονιάς έχουν μαζευτεί για να γιορτάσουν τα γενέθλια της καστανής. Και ενώ ξεφαντώνουν με τραγούδια και γέλια, χτυπάει το κουδούνι και καταφτάνει, η άρτι αφιχθείσα στη γειτονιά, Λευκή σοκολάτα. Η μαμά της γενεθλιάζουσας οδηγεί τη Λευκή στο πάρτι. Οι άλλες σοκολάτες αντί να παίξουν μαζί της, την κοροϊδεύουν και την κουτσομπολεύουν. Η Λευκή φτάνει στην κουζίνα όπου και αποφασίζει να αλειφτεί με μέλι για να μοιάζει με τις υπόλοιπες σοκολάτες.

Εκεί τη συναντά η οικοδέσποινα μαμά και αποφασίζει να παρέμβει. Μιλώντας στις άλλες σοκολάτες τονίζει πως η συμπεριφορά τους στη Λευκή δεν υπήρξε ενδεδειγμένη. Όλες έχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες διαφορές στην εξωτερική εμφάνιση και αυτό που έχει σημασία είναι η "εσωτερική τους εμφάνιση". Έτσι κατανοούν πως η διαφορετικότητα της Λευκής δεν είναι στοιχείο κατωτερότητας και χλεύης και την αποδέχονται ως φίλη τους.

ΒΑΣΩεπιστροφή...
Banner 2 Banner 3 Banner 3