What's Going On


Μία ακόμη άποψη για το Survivor

Έχουν ήδη γραφτεί πολλά, έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα και φαντάζομαι σε κύκλους και πηγαδάκια παντός τύπου αποτελεί καυτό θέμα συζήτησης η πάλη που φιγουράρει κάθε βράδυ στην ελληνική μας τηλεόραση. Ναι, έχει διατυπωθεί μεν η άποψη περί τηλεοπτικών σκουπιδιών και τα μυαλά μας δεν είναι χωματερές, ναι για κάποιους όλο αυτό που διαδραματίζεται αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας οπότε και τι έγινε να το παρακολουθούμε μέχρι να μας πάρει ο ύπνος στον καναπέ;

Και ναι είναι και η άποψη – κατ’ εμέ ή πιο τίμια – ότι εκείνη την ώρα θέλω να χαλαρώσω ρε παιδιά, θέλω να μη σκεφτώ και να ασχοληθώ λίγο με τα προβλήματα αυτών των διάσημων και μαχητών μήπως και ξεχάσω τα δικά μου. Όλα τα παραπάνω βέβαια έχουν μια κοινή συνιστώσα, την έννοια της επιλογής. Και εκεί ο καθένας είναι με τον εαυτό του (και την επιλογή του παρέα).

Πολύ ωραία αλλά αν μου επιτρέπεται θέλω και εγώ να καταθέσω αυτό που ‘’χτύπησε’’ το μυαλό μου ένα βράδυ προσπαθώντας και εγώ να αρπάξω από τον συνδυασμό τηλεόρασης-καναπέ μια ώρα χαλάρωσης από την παύση όλων των εργασιών…

Μήπως ο λόγος που αυτή η εκπομπή έχει σημειώσει τόσο μεγάλη επιτυχία – νομίζω πως ξεπέρασε και τις προσδοκίες παραγωγής και καναλιού – και είναι αντικείμενο συζήτησης από παρέες παιδιών μέχρι συνταξιούχων, είναι ότι ήρθε και μας σερβιρίστηκε σε μια εποχή που τα τραπέζια μας είναι άδεια; Σε καιρούς που μοιάζουν με την οθόνη του μόνιτορ που παρακολουθεί την καρδιά του ασθενούς, σταθερή, πολύ σταθερή αλλά χωρίς διακυμάνσεις και σχεδόν αδιάφορη.

Όταν η τηλεόραση στην Ελλάδα του σήμερα με τις οικονομικές συγκυρίες που όλοι γνωρίζουμε δεν παρέχει και δεν δύναται να παρέχει άλλης κοπής προγράμματα, όταν και άλλες πόρτες είναι κλειστές, και μέσα στα σπίτια γιατί αυτές οι άτιμες οι συγκυρίες αποξενώνουν. Και έξω από τα σπίτια γιατί και πάλι αυτές οι άτιμες οι συγκυρίες και τον πολιτισμό και την κοινωνική αφύπνιση τις κοιμίζουν λίγο ή έστω τις έχουνε μουδιάσει.

Όταν σε αυτό το έδαφος ‘’σκάσει’’ ένα Survivor λοιπόν, τι γίνεται; Τα βλέμματα στρέφονται προς τα εκεί γιατί δεν έχουν και κάτι καλύτερο να δουν. Θα μου πείτε έχουν, ας δούνε τον ουρανό με τα άστρα, ωραιότατο θέαμα και επίκαιρο πάντα. Σωστά αλλά δεν είναι για όλους το ίδιο εύκολο να βγούνε και να καθίσουνε στο μπαλκόνι τους, όσο απλουστευμένο και αν ακούγεται. Το μυαλό ακολουθεί το βλέμμα, απασχολείται προς τα εκεί γιατί κάτι έξω από τα καθημερινά και τα ίδια και τα γνωστά, κάτι ευφάνταστο και θορυβώδες του τράβηξε την προσοχή.

Δεν είναι τόσο απορίας άξιο, δε νομίζω να χρειάζεται να ερευνηθεί πολύ η συμπεριφορά των ανθρώπων όταν ακολουθούν πρόγραμμα μεσογειακής διατροφής και τους πετάξεις μια πίτσα καλοψημένη και με απ’ όλα!

Ας μην κατηγορούμε το Survivor θα έλεγα εγώ και είναι η δική μου άποψη αυτή, ούτε αυτούς που το βλέπουν ούτε αυτούς που δεν το βλέπουν. Ας αναζητήσουμε διαφορετικά και άλλου τύπου survivor, από αυτά που μας προχωράνε μπροστά, που μας εξελίσσουν, που μας βοηθάνε ίσως. Εύκολο; Όχι βέβαια…


Η εξουσία στον λαό: Σωστό η λάθος;

Περισσότερα...


Ευρωπαϊκή Συνύπαρξη των Λαών

Περισσότερα...


Διαπραγμάτευση ξανά. Τι σημαίνει;

Περισσότερα...


Απολογισμός και Βαρουφάκης

Περισσότερα...


ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ-2016

Περισσότερα...


Ecosystem και επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα του σήμερα

Περισσότερα...


Προσφυγικό και Ευρώπη

Περισσότερα...


Τα καλά και κακά του καταναλωτισμού

Περισσότερα...


ΠΑΙΔΙΚΟΤΗΤΑ (η αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής)

Περισσότερα...


ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Περισσότερα...
   [ 1/17 ]    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    Επόμενη
Banner 2 Banner 3 Banner 3